Sałatka z bobem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżka

500 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób gotuj przez 5 minut w lekko osolonym wrzątku. Odcedź , przelej zimną wodą i ciepły obierz z łupin.

Krok 2

Wymieszaj z oliwą , posiekanym szczypiorem i bazylią.

Krok 3

Boczek usmaż na suchej patelni, gdy z boczku wytopi się tłuszcz wrzuć do niego posiekane szalotki.

Krok 4

Podsmaż i wymieszaj z bobem.

Krok 5

Jogurt połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przypraw pieprzem.

Krok 6

Plasterki boczku ułóż na talerzach i przykryj bobem, podawaj z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej