
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżka
500 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób gotuj przez 5 minut w lekko osolonym wrzątku. Odcedź , przelej zimną wodą i ciepły obierz z łupin.
Krok 2
Wymieszaj z oliwą , posiekanym szczypiorem i bazylią.
Krok 3
Boczek usmaż na suchej patelni, gdy z boczku wytopi się tłuszcz wrzuć do niego posiekane szalotki.
Krok 4
Podsmaż i wymieszaj z bobem.
Krok 5
Jogurt połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przypraw pieprzem.
Krok 6
Plasterki boczku ułóż na talerzach i przykryj bobem, podawaj z sosem.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej