Sałatka z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brukselki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

100 mililitrów

4 łyżki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj pod przykryciem w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr i cukru. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Zioła posiekaj. Ziemniaki i jajka ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do brukselki.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem i dodaj do sałatki. Sałatkę z brukselki podawaj posypaną szczypiorkiem i pietruszką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
31 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej