
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
100 gramów
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje fasolek oczyść, umyj i ugotuj w osolonym wrzątku. Pomidorki opłucz i pokrój na połówki. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2
Natkę drobno posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.

Krok 3
Wszystkie składniki wraz z gotowym sosem wymieszaj razem i przełóż do salaterki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolki
Dziś na obiad proponujemy sałatkę warzywną z dwóch rodzajów fasolki szparagowej i pomidorów z pysznym sosem ziołowym.