Sałatka z grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi warzywami

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 opakowania

100 gramów

1 słoik

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cukinię kroimy w paski. Wrzucamy do większej miski, dodajemy trochę oliwy i przyprawy do warzyw z grilla Knorr (ilość uzależniona od tego, czy wolimy bardziej przyprawione, czy mniej). Mieszamy i smażymy na grillu lub patelni grillowej.

Krok 2

Do dużej misy wrzucamy mix sałat, dodajemy pokrojone oliwki czarne, pomidorki, oraz jeszcze ciepłe warzywa. Na samym końcu dorzucamy orzechy włoskie. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej