Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

130 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 cm

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.

Krok 2

Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.

Krok 3

Pestki dyni opiecz delikatnie na patelni.

Krok 4

Na dużym półmisku, w miarę równomiernie rozłóż wszystkie składniki zaczynając od rukoli.

Krok 5

Sałatkę polej obficie po wierzchu sosem majonezowym i posyp pestkami dyni oraz kolendrą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie lubisz kolendry możesz ją zastąpić np. młodym szczypiorem. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej