
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
130 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 cm
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.
Krok 2
Cytrynę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok. W misce pomieszaj majonez z olejem sezamowym, pastą tahini, sokiem i skórką z cytryny oraz imbirem.
Krok 3
Pestki dyni opiecz delikatnie na patelni.
Krok 4
Na dużym półmisku, w miarę równomiernie rozłóż wszystkie składniki zaczynając od rukoli.
Krok 5
Sałatkę polej obficie po wierzchu sosem majonezowym i posyp pestkami dyni oraz kolendrą.

Dobra rada:
Jeśli nie lubisz kolendry możesz ją zastąpić np. młodym szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej