Sambal oelek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sambal oelek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, przekrój, wyrzuć nasionka, a resztę bardzo drobniutko posiekaj.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr. Całość smaż ok minut.

Krok 4

Pastę przelej do słoiczka i dodawaj w niewielkiej ilości do potraw, aby nadać im ostry smak. RADA: Papryczki chili są tak ostre, że lepiej kroić je w rękawiczkach.

Krok 2

Wrzuć je na rozgrzany olej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sambal oelek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej