Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie
łatwe
63 osoby zapisały

Składniki
3 łyżki
40 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz,ząbki potnij na kawałeczki. Papryczkę chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki, a miąższ pokrój w paseczki.
Krok 2
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Mięso potnij w plasterki, a potem w paski. Włóż do miseczki. Posyp kawałeczkami czosnku i paseczkami chili. Skrop sosem sojowym. Dobrze wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Fasolkę oczyść, strączki potnij na duże kawałki. W woku (lub na dużej patelni) rozgrzej olej. Wrzuć zamarynowany schab i mieszając smaż, aż ładnie się zarumieni. Wtedy dodaj fasolę. Całość podlej 100 ml ciepłej wody, przykryj i duś do miękkości. Całość podaj np. z makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej