Ser tofu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser tofu z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

450 gramów

60 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

3 łyżeczki

4 łyżki

4 sztuki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę. Smaż go w woku na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Wyjmij łyżką cedzakową i osącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, kolby kukurydzy przekrój wzdłuż na połowy, kiełki bambusa odcedź, paprykę pokrój w kostkę. W woku zostaw 2 łyżki oleju i wrzuć wszystkie te warzywa wraz z groszkiem cukrowym. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Dodaj wino, sos ostrygowy, sos sojowy, cukier, sól i bulion, zagotuj.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z 2 łyżeczkami wody i dodaj do sosu. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dorzucić tofu i podgrzewać przez około 1 minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej