
Składniki
150 gramów
150 gramów
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser typu parmezan zetrzyj na tarce. Ser kozi rozkrusz. Na tortilli rozsmaruj sos Hellmann's i posyp serami.

Krok 2
Teraz posyp całość przyprawą Knorr.

Krok 3
Drugi placek tortilli również posmaruj sosem i nałóż na pierwszy z serem. Przygnieć lekko aby placki pszenne się skleiły.

Krok 4
Grilluj na płasko całe tortille z obu stron, aby placki były rumiane i chrupiące.

Krok 5
Następnie przełóż do duży okrągły talerz, pokrój jak pizzę i podawaj z dodatkowym sosem Hellmann's w środku oraz sałatą.


Dobra rada:
Zamiast Sosu Hellmann’s Garlic&Herb możesz użyć innego. Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowa Tortilla z grilla
Szukasz przepisu na szybkie, a zarazem efektowne danie? Śpieszymy z pomocą! Jeśli poszukiwanie nowych receptur zajmuje Ci dużo czasu, miej przy sobie przepis, który powoli Ci go zaoszczędzić. Dziś pod lupę weźmiemy serową tortillę z grilla, czyli meksykańskie placki z pysznym nadzieniem. Mało kto zdaje sobie sprawę, że wyśmienicie smakują również te, przygotowane na ruszcie. Nie daj się dłużej namawiać! Spróbuj serową tortillę z grilla już dziś!
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników wyrazistych smaków! Serowa tortilla z grilla to połączenie aromatycznych przypraw, pysznego koziego sera i parmezanu. Podana na ciepło, lekko zarumieniona i chrupiąca – nie możesz tego przegapić!
Na jaką okazję?
Na co dzień! Przygotowanie serowej tortilli z grilla zajmie Ci jedynie 15 minut. Zaledwie kwadrans dzieli Cię od prawdziwie meksykańskiej uczty!
Czy wiesz, że?
Tortilla to podstawowy składnik kuchni meksykańskiej. Przysmak powstaje z mąki pszennej lub kukurydzianej i stosowany jest jako pieczywo lub baza do innych potraw. Pierwsze tortille były przygotowywane przez Azteków z namoczonych ziaren kukurydzy w wodzie wapiennej. Wersja pszenna pojawiła się nieco później, kiedy Hiszpanie sprowadzili ziarno do Nowego Świata.
Dla urozmaicenia:
Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.