Skrzydełka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w miodzie

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

3

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

null gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka kurczaka myjemy, polewamy miodem obficie i posypujemy przyprawą Knorr do złotego kurczaka.

Skrzydełka w miodzie - Krok 1

Krok 2

Wkładamy do naczynia i pieczemy w 180 stopniach ok.45-50 minut. Podajemy gotową potrawę.

Skrzydełka w miodzie - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka w miodzieSkrzydełka w miodzie

To wyśmienite danie, ponieważ kurczak jest odrobinę słodki, ale nie czuć w nim mdłej słodyczy. Razem z przyprawą czuć słodką pikantność, którą uwielbiam.