
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
250 mililitrów
2 łyżki
1 kilogram
3 łyżki
1 szczypta
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.10 min.,osuszamy i dzielimy na porcje. Śmietanę mieszamy z kefirem,musztardą,po czym doprawiamy cukrem,solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę obieramy i siekamy.W salaterce mieszamy ze sobą śledzie i cebulę.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.
Krok 3
Teraz śledzie polewamy przygotowanym sosem.Z wierzchu oprószamy koperkiem.Danie można podawać razem z ziemniakami.Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej