Śledzie w oleju z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Śledzie w oleju z czosnkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

9

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety wymoczyć, następnie pokroić w dzwonka. Czosnek obrać.Cebulę pokroić w piórka.

Krok 2

W słoiku ułożyć warstwami: śledzie, cebula, zioła, całe ząbki czosnku, pieprz. Zalać olejem. Odstawić do lodówki na minimum dobę. Na talerzu posypać zielona częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej