Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO

i ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
372 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

339 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1072 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 plastry

6 plastrów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasta francuskie rozwałkuj na grubość ok 2-3 mm i rozłóż na pergaminie. Ananasa pokrój w cienkie plasterki. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z majonezem i przyprawą Knorr.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ciasta francuskie posmaruj sosem i połóż plasterki szynki, sera i ananasa.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Zwiń ściśle ciasto francuskie tak aby powstała rolada.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Pokrój roladę w plastry grubości 2,5cm. Powstałe ślimaki ułóż płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem i piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Upieczone i chrupiące ślimaki posmaruj roztopionym masłem, posyp solą morską  i podawaj lekko ciepłe.

1

Opinie o przepisie

  • Anna

    Anna , 02.12.2021

    Bez tej przekąski nie wyobrażam sobie spotkania ze znajomymi. Przepyszne i ekspresowe, idealne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEOŚlimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to ekspresowa w przygotowaniu i bardzo dobra przekąska – nie tylko na imprezę. Możesz je zabrać praktycznie wszędzie, a ich przechowywanie wcale nie jest problematyczne. Ciekawie się prezentują, a smakują jeszcze lepiej!

Dla kogo?

Ciężko byłoby chyba znaleźć osobę, która odmówiłaby skosztowania tak ciekawego dania. Wygląda na to, że jest prawdziwie uniwersalną propozycją i powinno posmakować naprawdę każdemu.

Na jaką okazję?

Ślimaczki z ciasta francuskiego możesz przygotować na przyjęcie. Takiej przekąsce nikt się nie oprze i gwarantujemy, że zniknie z talerzy w mgnieniu oka!

Czy wiesz, że?

Jeśli masz więcej czasu, ciasto francuskie możesz przygotować samodzielnie. Nie jest to tak trudne, jak mogłoby się wydawać! Sekret tkwi w przekładaniu na przemian warstw ciasta i masła.

Dla urozmaicenia:

Gotowe ślimaczki z serem i szynką możesz podawać z różnymi sosami. Dobrymi pomysłami są pomidorowy, czosnkowy albo barbecue.