Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO

i ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
372 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

339 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1072 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 plastry

6 plastrów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasta francuskie rozwałkuj na grubość ok 2-3 mm i rozłóż na pergaminie. Ananasa pokrój w cienkie plasterki. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z majonezem i przyprawą Knorr.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ciasta francuskie posmaruj sosem i połóż plasterki szynki, sera i ananasa.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Zwiń ściśle ciasto francuskie tak aby powstała rolada.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Pokrój roladę w plastry grubości 2,5cm. Powstałe ślimaki ułóż płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem i piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Upieczone i chrupiące ślimaki posmaruj roztopionym masłem, posyp solą morską  i podawaj lekko ciepłe.

1

Opinie o przepisie

  • Anna

    Anna , 02.12.2021

    Bez tej przekąski nie wyobrażam sobie spotkania ze znajomymi. Przepyszne i ekspresowe, idealne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEOŚlimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to ekspresowa w przygotowaniu i bardzo dobra przekąska – nie tylko na imprezę. Możesz je zabrać praktycznie wszędzie, a ich przechowywanie wcale nie jest problematyczne. Ciekawie się prezentują, a smakują jeszcze lepiej!

Dla kogo?

Ciężko byłoby chyba znaleźć osobę, która odmówiłaby skosztowania tak ciekawego dania. Wygląda na to, że jest prawdziwie uniwersalną propozycją i powinno posmakować naprawdę każdemu.

Na jaką okazję?

Ślimaczki z ciasta francuskiego możesz przygotować na przyjęcie. Takiej przekąsce nikt się nie oprze i gwarantujemy, że zniknie z talerzy w mgnieniu oka!

Czy wiesz, że?

Jeśli masz więcej czasu, ciasto francuskie możesz przygotować samodzielnie. Nie jest to tak trudne, jak mogłoby się wydawać! Sekret tkwi w przekładaniu na przemian warstw ciasta i masła.

Dla urozmaicenia:

Gotowe ślimaczki z serem i szynką możesz podawać z różnymi sosami. Dobrymi pomysłami są pomidorowy, czosnkowy albo barbecue.