
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null szczypt
50 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj - 15 minut. Wodę odlej, i pozwól im odparować (przez położenie suchej ściereczki pod przykrywkę).
Krok 2
Ziemniaki obierz i pozostaw do przestygnięcia, następnie pokrój w krążki.
Krok 3
Boczek i cebulę pokrój drobno i włóż na patelnię do rozpuszczonego wcześniej masła.
Krok 4
Kiedy boczek się podtopi, dodaj ziemniaki i smaż przez 10 minut od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej