Smażone ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null szczypt

50 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj - 15 minut. Wodę odlej, i pozwól im odparować (przez położenie suchej ściereczki pod przykrywkę).

Krok 2

Ziemniaki obierz i pozostaw do przestygnięcia, następnie pokrój w krążki.

Krok 3

Boczek i cebulę pokrój drobno i włóż na patelnię do rozpuszczonego wcześniej masła.

Krok 4

Kiedy boczek się podtopi, dodaj ziemniaki i smaż przez 10 minut od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej