
Składniki
200 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzątku z dodatkiem soli wrzuć porcję spaghetti lub makaronu jajecznego i gotuj zgodnie ze wskazówkami producenta zamieszczonymi na opakowaniu. Gdy będzie al dente, odcedź i odstaw na bok.

Krok 2
Pierś z kurczaka obierz z ewentualnych błon i pokrój w paski. Na głębszą patelnię wlej odrobinę oleju, a gdy będzie gorący, smaż mięso często mieszając, by się nie przypaliło. Gdy kurczak nabierze złocistej barwy, dodaj orzeszki ziemne oraz Ketchup Hellmann's Pikantny. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj warzywa i makaron.

Krok 3
Znowu smaż przez chwilę. Całość podlej kilkoma łyżkami wody i wsyp zawartość opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Znowu smaż przez chwilę. Całość podlej kilkoma łyżkami wody i wsyp zawartość opakowania Fix Knorr.


Dobra rada:
Makaron smażony będzie smakować jeszcze lepiej gdy dodasz kilka łyżek sosu sojowego oraz drobno posiekany imbir, co sprawi, że potrawa nabierze jeszcze bardziej orientalnego charakteru. Jeśli masz ochotę na wegetariańską wersję dania, zastąp kurczaka ugotowaną fasolą mung.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażony makaron
Czy wiesz, że?
Makaron smażony, znany również jako „smażony makaron po chińsku”, zaskakuje swoją historią. Jego początki sięgają czasów dynastii Han w Chinach, kiedy według legendy, kucharz wynalazł tę przekąskę przez przypadek. Mówi się, że garnek gotującego się makaronu pozostawiony przez nieuwagę kuchmistrza wysuszył się, a następnie został podsmażony, co przyniosło niezwykłą chrupkość i smak. Od tego momentu smażony makaron stał się popularnym daniem, a jego przygotowywanie zyskało na różnorodności. Co więcej, gotowa warzywna mieszanka chińska zawiera charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej dodatki jak np. kiełki fasoli Mung, czyli młode pędy wypuszczane przez nią w fazie wzrostu. Znasz smak tego produktu? Jeżeli nie, to przychodzimy z szybką charakterystyką. Kiełki fasoli Mung są chrupiące, smaczne i przez wielu osób porównywane do młodego groszku. Właśnie dlatego tak świetnie spiszą się jako dodatek do chińskiego makaronu. W mieszance znajdziesz także groch cukrowy, który wyróżnia się chrupkością i słodyczą. Znasz smak tego produktu? Jeżeli nie, to przygotowanie potrawy smażony makaron po chińsku z warzywami będzie dobrą okazją, by to zmienić. W mieszance nie może także zabraknąć grzybów Mun. Ten specjał jest mało intensywny w smaku, jednak po odpowiednim doprawieniu ma bardzo ciekawy aromat, który z pewnością urozmaici znakomity makaron po chińsku. Całą listę składników znajdziesz u góry.