Śniadaniowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadaniowa zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 mililitrów

250 gramów

250 mililitrów

6 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

200 gramów

250 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w trójkąty, oddziel skórkę i wyłóż w żaroodpornym naczyniu poprzednio wysmarowanym oliwą z oliwek.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż pokrojony boczek i grzyby, aż grzyby będą rumiane.

Krok 3

Przełóż pieczarki z boczkiem do chleba, wraz ze świeżymi pomidorkami cherry w całości.

Krok 4

W podgrzanym mleku rozpuść Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr i wymieszaj dokładnie z jajkami, po czym zalej otrzymanym płynem chleb z boczkiem i grzybami. Pozostaw na 10 minut, aby chleb nasączył się płynem.

Krok 5

Piecz w piekarniku w 180 °C przez 30 minut. Podawaj z liśćmi świeżej bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Monika  Słupianek

    Monika Słupianek , 16.05.2020

    super pomysł!!+

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej