Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

1 pęczek

1 pęczek

0.5 pęczka

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj ziołową marynatę. Wszystkie zioła drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą, startym parmezanem i przyprawą Knorr.

Krok 3

Teraz obtocz marynatą mięso i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Mięso piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 25 minut i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak w ziołach z parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej