Solianka - przepis: mięsna zupa (z mięsem) | Przepisy.pl pixel

Solianka mięsna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

100 gramów

250 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 sztuki

50 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1.5 litra

80 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wołowiny i cielęciny z dodatkiem kostki Knorr ugotuj bulion przez 1,5 godziny. Ugotowane mięso, szynkę i parówki pokrój w kostkę.

Krok 2

Nerki przelej wrzątkiem, zalej zimna wodą, ugotuj i pokrój podobnie jak mięso.

Krok 3

Ogórki kiszone zetrzyj na grubych oczkach, cebulę skrój w kostkę i wszystko podsmaż na maśle. Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Do gotującego się bulionu włóż mięsa, usmażone warzywa, oliwki, ogórki, kapary i gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj z plasterkami cytryny, oliwkami i zieleniną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej