Sorbet truskawkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet truskawkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

200 gramów

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połam biszkopty na pół i włóż do 6 pucharków.

Krok 2

Połowę truskawek zmiksuj blenderem do momentu uzyskania sosu. Polej nim biszkopty. Resztę truskawek rozłóż do pucharków.

Krok 3

Rozpuść gorzką czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą.

Krok 4

Włóż po gałce sorbetu truskawkowego Carte d'Or do każdego pucharka i polej rozpuszczoną czekoladą. Lody podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na ciasto i lody

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej