Sos z orzechów włoskich z szynką - przepis na sos | Przepisy.pl pixel

Sos „Beata”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

30 gramów

1 pęczek

30 gramów

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Szynkę pokrój w drobną kostkę, a natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 3

Następnie orzechy połącz z majonezem, groszkiem konserwowym, śmietaną, pokrojoną w paski szynką i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej