Sos chrzanowy na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowy na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.

Krok 2

Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.

Krok 3

Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej