
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.
Krok 2
Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.
Krok 3
Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej