
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozprowadź Sos do pieczeni jasny Knorr w małej ilości zagotowanej, ciepłej wody.

Krok 2
Opłucz kapary. Musztardę połącz z umytymi kaparami.

Krok 3
Połącz wszystko, dodaj sok wyciśnięty z pomarańczy. Sos musztardowy podawaj do jaj i mięs.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos musztardowy
Oryginalnego wyrazu temu popularnemu dodatkowi nadają kapary. Ich słodko-kwaśny, delikatnie pikantny smak bardzo dobrze współgra z wyrazistą musztardą i słodkim sokiem z pomarańczy. Tak przyrządzony sos musztardowy odmieni Twoje dania, podkreślając ich wyjątkowe walory smakowe. Sprawdzi się jako uzupełnienie nie tylko pieczonych mięs, ale i potraw z jajek lub sałatek z pomidorami i mozzarellą. Podawaj go do różnego rodzaju dań mącznych – będzie dobrze smakował z kluskami śląskimi, kopytkami i makaronem. Możesz go również podać jako dodatek do warzywnych i mięsnych klopsików albo polać nim potrawę na bazie roślin strączkowych, z którymi także świetnie się komponuje. Kapary natomiast dodają potrawom wykwintności. Sos ma ładny, pomarańczowy kolor, co sprawia, że jedzenie jest nie tylko pyszne, ale i ładnie się prezentuje – szczególnie na uroczystej kolacji. Jeśli podajesz go w sosjerce, posyp wierzch posiekanym świeżym szczypiorkiem lub udekoruj listkami bazylii. Wypróbuj koniecznie nasz przepis!