Sos paprykowy pół - ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos paprykowy pół - ostry

Autor: dasia34

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 szklanki

1 szklanka

3 kilogramy

30 dekagramów

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę czerwoną, paprykę chili i czosnek zmielić w maszynce.

Krok 2

Wszystkie składniki połączyć i gotować min. 5 minut (można dłużej). Następnie dodać 3 małe koncentraty pomidorowe (Łowicz lub Pudliszki).koncentrat

Krok 3

Całość zagotować. - nakładać do słoików, - podać z makaronem i mięsem do spaghetti, - podać jako sos do pizzy - itd.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos paprykowy pół - ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej