
Składniki
3 łyżki
3 szklanki
1 szklanka
3 kilogramy
30 dekagramów
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę czerwoną, paprykę chili i czosnek zmielić w maszynce.
Krok 2
Wszystkie składniki połączyć i gotować min. 5 minut (można dłużej). Następnie dodać 3 małe koncentraty pomidorowe (Łowicz lub Pudliszki).koncentrat
Krok 3
Całość zagotować. - nakładać do słoików, - podać z makaronem i mięsem do spaghetti, - podać jako sos do pizzy - itd.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej