Sos słodko-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos słodko-ostry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalewę z ananasa odlej do rondelka, a 6 plasterków pokrój na drobną kostkę.

Krok 2

Do zalewy z ananasa dodaj wodę, sos sojowy, sambal oelek, ketchup, ocet, cukier, imbir oraz Fix Knorr.

Krok 3

Składniki dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Dodaj pokrojonego ananasa i gotuj ok 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos idealnie pasuje do dań mięsnych i ryżu.

2

Opinie o przepisie

  • Damian

    Damian , 07.08.2020

    Osobiście polecam dodać mniejszą ilość ananasa( w moim przypadku 3 plastry). Oprócz tego przepis świetny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Tak,spoko przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos słodko-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej