Spaghetti bolognese z warzywami i pieczarkami
łatwe
2368 osób zapisało

Składniki
200 gramów
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój drobno cebulę. Pokrój cukinię i paprykę w drobną kostkę. Dokładnie umyj pieczarki, osusz i pokrój na plasterki. Ugotuj makaron wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedź.
Krok 2
W czasie gdy makaron się gotuje przesmaż cebulę w 1 łyżce oleju do momentu gdy zacznie zmieniać kolor. Dodaj pieczarki, cukinię i paprykę. Smaż na dość mocnym ogniu przez 5-7 minut.
Krok 3
Wymieszaj pomidory z puszki z zawartością opakowania Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 min. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wymieszaj makaron z sosem i podawaj z listkami świeżej bazylii.

Dobra rada:
Dodaj do sosu drobno pokrojoną papryczkę chili jeżeli lubisz pikantne smaki. Podawaj makaron z serem feta lub tartym parmezanem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti bolognese z warzywami i pieczarkami
Przyprawy i zioła w klasycznym sosie bolognese, tym razem przygotowanym z warzywami, zaskoczą smakiem i wyjątkowym aromatem. To dobry pomysł na obiad dla całej rodziny. Brak mięsa mielonego nie jest składnikiem niezbędnym, by posiłek był sycący i pyszny. Jarski obiad do zrobienia w dwa kwadranse? Z przepisem na spaghetti bolognese z warzywami – nic prostszego!
Dla kogo?
Dania makaronowe cieszą się niesłabnącą popularnością w polskich domach. W końcu są niezwykle uniwersalne i dają duże możliwości, zarówno początkującym, jak i bardziej doświadczonym szefom kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem dań inspirowanych kuchnią włoską, to smak spaghetti bolognese z pieczarkami na pewno stanie się jedną z ulubionych potraw.
Na jaką okazję?
Śmiało można uznać te propozycję za szybki obiad, który bez trudu przyrządzisz po powrocie z pracy. Wykorzystaj czas, w którym gotuje się makaron, na przygotowanie reszty składników. Spaghetti wegetariańskie z pieczarkami jest też trafionym pomysłem na gorącą kolację.
Czy wiesz, że?
Do garnka z gotującym się makaronem nie dodawaj oleju. Choć to często spotykana wskazówka, dodatek ten nie jest wskazany. Sprawia, że sos nie przylega do spaghetti w odpowiednim stopniu, co odbija się na zmianie smaku i niekorzystnej prezencji dania.
Dla urozmaicenia:
Spaghetti z pieczarkami możesz przygotować również przy użyciu odmiany portobello. Białą cebulę zamień na czerwoną, a dla zaostrzenia smaku potrawy dodaj posiekaną drobno papryczkę chili.