
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
250 gramów
2 sztuki
1 łyżka
null
350 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki obtocz w pieprzu i usmaż na oleju.
Krok 2
Odsącz i jeszcze raz podsmaż, tym razem na maśle z dodatkiem roztartego czosnku.
Krok 3
Podawaj razem z upieczonymi ziemniakami polej je śmietaną i posyp szczypiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej