Stek z pieprzem kajeńskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z pieprzem kajeńskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

250 gramów

2 sztuki

1 łyżka

null

350 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki obtocz w pieprzu i usmaż na oleju.

Krok 2

Odsącz i jeszcze raz podsmaż, tym razem na maśle z dodatkiem roztartego czosnku.

Krok 3

Podawaj razem z upieczonymi ziemniakami polej je śmietaną i posyp szczypiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z pieprzem kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej