
Składniki
2 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżeczki
60 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
30 gramów
8 sztuk
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy rodzaj mięsa pokrój w kostkę.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z musztardą oraz majerankiem i włóż mięso. Marynuj przez co najmniej 30 minut.
Krok 3
W tym czasie oczyść wszystkie warzywa i pokrój na duże kawałki.
Krok 4
Mięso nadziewaj na zmianę ze śliwkami, papryką, pieczarkami i cebulą.
Krok 5
Smaż na grillu do czasu, gdy mięso będzie przyrumienione.
Krok 6
Podawaj z białym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej