
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlet pokroić na 8 kawałeczków, doprawić przyprawą do mięs i olejem. wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Paprykę i pieczarkę pokroić w kostkę, a cebulę w krążki.
Krok 3
Na patyczek od szaszłyków nabijać na przemian paprykę, karkówkę, cebulę i pieczarkę. Ze składników zrobić 2 sztuki. doprawić całość solą i pieprzem (zwłaszcza warzywa) i spryskać olejem.
Krok 4
Smażyć na grillu częśto obracając aż do upieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej