Szaszłyki z karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z karkówki

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlet pokroić na 8 kawałeczków, doprawić przyprawą do mięs i olejem. wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Paprykę i pieczarkę pokroić w kostkę, a cebulę w krążki.

Krok 3

Na patyczek od szaszłyków nabijać na przemian paprykę, karkówkę, cebulę i pieczarkę. Ze składników zrobić 2 sztuki. doprawić całość solą i pieprzem (zwłaszcza warzywa) i spryskać olejem.

Krok 4

Smażyć na grillu częśto obracając aż do upieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej