Szczupak na patyczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak na patyczku

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w długie paski. Do miski wkładamy Delitat Knorr i 3 łyżki oliwy oraz odrobinę sosu sojowego. Marynatę mieszamy i obtaczamy w niej paski ryby. Wkładamy do lodówki na min 10 minut

Krok 2

Bakłażana kroimy w plasterki solimy. Odstawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy na złoto.

Krok 3

Paski szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy. Gotowe szaszłyki podajemy na plastrach bakłażana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej