
Składniki
1 szczypta
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze szparagów odłam zdrewniałe końce i wyrzuć je. Pozostałe części wrzuć je do wrzątku i obgotuj kilka minut.
Krok 2
Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki, wymieszaj z sosem sojowym i obsmaż na odrobinie oliwy.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze startym na tarce o drobnych oczkach serem niebieskim, jogurtem naturalnym i pieprzem.
Krok 4
Na talerzyki przełóż szparagi i pieczarki, polej sosem i posyp grzankami Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















