Szybka sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka sałatka jarzynowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 1

Krok 2

Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy.

Szybka sałatka jarzynowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka jarzynowaSzybka sałatka jarzynowa

Sałatkę jarzynowa jadł każdy – to kulinarny klasyk, który pewnie nigdy nie wyjdzie z mody. Dziś pora jednak wypróbować jej nową wersję z dodatkiem mięsa. Naszą sałatkę jarzynową przygotujesz w kilka chwil, na bazie gotowanej wołowiny oraz włoszczyzny, które zostały ci z rosołu oraz puszki groszku. Dobrze się sprawdzi zarówno podczas przyjęcia czy wizyty gości, oraz jako kolacja lub drugie śniadanie w pracy. Do klasycznego w tego typu sałatkach majonezu, polecamy dodać jeszcze sos z aromatem czosnku. Jeżeli nie przepadasz za sosem czosnkowym, z powodzeniem możesz go zastąpić sosem włoskim lub koperkowym. Całość możesz skropić również świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Do udekorowania sałatki wykorzystaj pokrojone w półplastry jabłko oraz odrobinę koperku, szczypiorku lub pietruszki.