Szynka z goździkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z goździkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

4 łyżki

12 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

4 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso naszpikuj goździkami i pokrojonym w słupki czosnkiem.

Krok 3

Piecz w temperaturze 200 stopni około 45 minut. Skrapiaj w trakcie pieczenia wodą i sosem z brytfanki.

Krok 4

Dżem podgrzej i przetrzyj. Wymieszaj z papryką. 10 minut przed końcem pieczenia posmaruj nim mięso. Szynkę posyp natką.

Krok 2

Natrzyj mięso Przyprawa do mięs Knorr i cukrem.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z goździkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej