
Składniki
200 gramów
1 sztuka
250 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
9 sztuk
50 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie tacosów zacznij od ugotowania kaszy bulgur. Przygotuj duży garnek i zagotuj w nim wodę, a następnie wsyp 200 gramów kaszy. Gotuj ją według wskazówek producenta, które znajdziesz na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź i odstaw na potem.
Krok 2
Następnie zajmij się warzywami. Obierz czerwoną cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Obmyj pod wodą 250 gramów pomidorków koktajlowych, osusz, a potem także pokrój w kostkę.
Krok 3
Sięgnij po patelnię – rozgrzej na niej 2 łyżki oleju. Gdy będzie już miała odpowiednią temperaturę, wsyp na nią pokrojoną czerwoną cebulę i smaż przez kilka minut. Przemieszaj ją co jakiś czas, aby się nie przypaliła. Przez ten czas powinna stracić swój kolor i lekko się zeszklić. Podczas smażenia cebuli możesz odcedzić kukurydzę z puszki. Następnie dodaj na patelnię pokrojone pomidorki koktajlowe, kukurydzę i ugotowaną kaszę bulgur.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i smaż je jeszcze przez kilka minut. Dosyp na patelnię zawartość Przyprawy Fix Chili Con Carne Knorr i jeszcze raz przemieszaj. Potem zdejmij patelnię z palnika.
Krok 5
Na koniec przygotuj gotowe muszelki tacos. Nadziewaj je przygotowanym przed chwilą farszem. Posyp po wierzchu serem i listkami świeżej kolendry. Smacznego!

Dobra rada:
Nie przepadasz za kukurydzą? Zamiast niej możesz dodać do dania czerwoną fasolkę z puszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tacos z kaszą bulgur
Zgotujcie sobie niezły Meksyk! Kuchnia tej części świata słynie z wyrazistych produktów i niebywale kolorowych dań. Tacos z kaszą bulgur idealnie pasują do tego opisu. Po brzegi wypełnione apetycznymi składnikami, są wspaniałą propozycją na spotkania nie tylko w gronie wegetarian.
Dla kogo?
Znudziło Wam się wykładanie posiłków na talerze? Ułożenie nadzienia w tacos – chrupiących tortillach z mąki kukurydzianej – sprawi, że jedzenie będzie ogromną frajdą.
Na jaką okazję?
Tacos z kaszą bulgur urozmaicą każdy posiłek: od lunchu po kolację. Zróbcie większą porcję i zaproście do stołu znajomych. Kameralne spotkanie szybko przerodzi się w przyjęcie z meksykańską pompą.
Czy wiesz, że?
Obecność pomidorów na talerzach zawdzięczamy Hernánowi Cortésowi. Pomidorowe ziarna przetransportowano z Ameryki Południowej do Europy na statkach hiszpańskiego konkwistadora w XVI wieku.
Dla urozmaicenia:
Bulgur w przepisie można zastąpić kuskusem, kaszą jaglaną lub pęczakiem.