Tajskie kiełbaski wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie kiełbaski wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

440 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę, ryż, pastę curry, czosnek, sok z limonki, kolendrę, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Ulep około 12 kiełbasek.

Krok 3

Olej rozgrzej na dużej patelni, włóż kiełbaski i smaż około 10 minut. Podawaj na gorąco z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie kiełbaski wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej