Tarta Toscana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta Toscana

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

30 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, dodać sól i oliwę. Wodę wlewać małymi ilościami, wyrabiając ciasto. Musi być gęste i elastyczne, nie lepić się. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty.

Krok 2

Sos Toscana wymieszać z roztrzepanymi jajkami - zaleć tartę.

Krok 3

Na wierzchu ułożyć tofu pokrojone w kostkę, udekorować ścinkami ciasta. Piec45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta Toscana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tradycyjna golonka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej