Tarta ziołowo – warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ziołowo – warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

3 łyżki

70 gramów

3 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew pokrój w kostkę, a pory w plasterki.

Krok 2

Pory podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj marchew i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj sery z dwoma jajkami, warzywami z patelni oraz ziołami. Dopraw.

Krok 4

Rozwałkować 0,7 ciasta i wyłóż nim dno wysmarowanej tłuszcze formy. Wyłóż nadzienie i przykryj paskami zrobionymi z reszty ciasta.

Krok 5

Pozostałe jajko wymieszaj z mlekiem i posmaruj nim wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ziołowo – warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej