Torcik ricotta ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik ricotta ze szpinakiem

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 szklanka

10 gramów

50 gramów

100 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju z pomidorów. W tym czasie drobno posiekać pieczarki, szpinak i suszone pomidory.

Krok 2

Do cebuli dodać pieczarki i czosnek w kostce i podsmażać ok 5 min. Dodać szpinak smażyć ok 1 min. i zdjąć z ognia.

Krok 3

Dodać suszone pomidory, parmezan i ricottę. Nakładać masę do metalowych obręczy wysmarowanych oliwą.

Krok 4

Wstawić torciki na noc do lodówki. Przed wyjęciem obkroić wokół nożem i dopiero wtedy ostrożnie zsunąć obręcz,

setie setie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Koreczki z fetą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej