Burger w bułce z nudli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger w bułce z nudli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

2 plastry

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nudle zalej gorąca wodą i odstaw na 1 minutę na bok, aby makaron zmiękł. Makaron odcedź, połącz z jajkiem, podziel na 4 równe części . Ułóż w naczyniu z okrągłym dnem np. metalowej miseczce lub odpowiednim okrągłym „ringu”. W miarę możliwości obciąż makaron z góry, drugą miseczką i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.

Burger w bułce z nudli - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr zalej połową szklanki wody, odstaw na trzy minuty i połącz z mięsem dokładnie mieszając. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne i dobrze doprawione. Mięso podziel na trzy porcje formując z nich okrągłe kotlety. Burgery smaż na grillowej patelni.

Burger w bułce z nudli - Krok 2

Krok 3

W tym samym czasie na drugiej patelni przygotuj bułki z nudli. Obsmaż na gorącym oleju makaron ułożony w metalowych obręczach, do momentu aż nabierze złotego koloru. Makaron smaż tylko z jednej strony na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Burger w bułce z nudli - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos do burgera w tym celu mniejszą saszetkę Nudli zalej 1 łyżką wrzątku i rozmieszaj a następnie połącz z majonezem.

Burger w bułce z nudli - Krok 4

Krok 5

Przygotuj burgera smarując obie „bułki” powstałym sosem . Na dolą „bułkę” nałóż połowę rukoli, pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorem. Nałóż usmażone mięso, ser i plastry pomidora. Całość przyciśnij zamykając burgera pozostałym makaronem .

Burger w bułce z nudli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując burgera do mięsa możesz dodać drobno pokrojoną ostrą paprykę. Nada to mięsu wyjątkowego, ostrego charakteru.

10

Opinie o przepisie

  • Wiesław Kowalski

    Wiesław Kowalski , 10.11.2014

    Takie "nudle" nasz żołądek "rozpracowuje" cały dzień, w zależności od ilości. Smacznego, ja nie skorzystam, baj-baj. Myślcie zanim zjecie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 10.11.2014

    Nie.......wolę w normalnej bułce,a nie w makaronowej.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Mazurkiewicz

    Bogdan Mazurkiewicz , 10.11.2014

    jakaś masakra...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Lobaty

    Elzbieta Lobaty , 09.11.2014

    Uwielbiam gotować i bawić się smakiem tak więc jak dostaje jakiś przepis to zmieniam go wedle własnego uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jazwiecka

    Anna Jazwiecka , 09.11.2014

    Paskudztwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Makowska

    Dagmara Makowska , 09.11.2014

    Ten makaron to masakra :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Siuzdak Murdzia

    Halina Siuzdak Murdzia , 09.11.2014

    Odjąć chińską zupkę i fix , to wyjdzie zdrowe i pożywne danie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Wisniewski

    Mariusz Wisniewski , 09.11.2014

    fuj....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł K-ski

    Paweł K-ski , 09.11.2014

    Oryginał - Ramen Burger w Yetztu ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Dziopak

    Agnieszka Dziopak , 09.11.2014

    Albo człowiek się z tym rodzi, że mu samo do głowy przychodzi, albo na zasadzie ekspertowania oraz prób i błędów próbuje wymyślać nowe przepisy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger w bułce z nudliBurger w bułce z nudli

Nudle zalej gorąca wodą i odstaw na 1 minutę na bok, aby makaron zmiękł. Makaron odcedź, połącz z jajkiem, podziel na 4 równe części . Ułóż w naczyniu z okrągłym dnem np. metalowej miseczce lub odpowiednim okrągłym „ringu”. W miarę możliwości obciąż makaron z góry, drugą miseczką i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.