
Składniki
5 kilogramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stopić żółty ser w mikrofalówce . Przygotować tortillę.
Krok 2
Zrobić z chleba kulki , polać je tłuszczem i jeszcze raz je docisnąć. Upiec kurczaka , a potem zdjąć z niego skórkę. Wyjąć roztopiony ser (nie może być za bardzo stopiony , gdyż wyjdzie z niego chrupiąca masa , przykryć nim kulki, a potem owinąć je skórką z kurczaka.
Krok 3
Gotowe kulki chleba przykryć stopionym serem i owinąć skórką od kurczaka. Wyjąć tortillę. Kulki chleba rozprowadzić po niej i polać jakimś sosem (najlepiej pikantnym , pasuje do skórki) Całość zawinąć w naszą tortillę i wualla CHlebwiga gotowa. SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej