
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i szynkę pokrój w drobną kostkę, smaż około 5 minut na maśle. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i smaż jeszcze kilka minut, do czasu aż odparuje sok.
Krok 2
Jajka wbij do głębokiego naczynia. Dodaj do nich rozkruszone mini kostki czosnek oraz pietruszka Knorr. Wymieszaj.
Krok 3
Szczypiorek drobno posiekaj i posyp nim placek. Na wierzchu połóż plaster żółtego sera i dopraw pieprzem.
Krok 4
Przykryj patelnię i smaż na minimalnym ogniu do czasu całkowitego ścięcia się jajek.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej