Tortilla w sosie fasolowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla w sosie fasolowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę zmiksuj razem z zalewą na gładką masę.

Krok 2

Cebule obierz, przekrój na pół. Jedną połówkę zeszklij w całości na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Dodaj mus z fasoli i podsmaż. Dopraw do smaku, cebulę wyrzuć. Mus przełóż do miski.

Krok 4

Na świeżym tłuszczu podsmaż z każdej strony tortille, ale niezbyt mocno, aby były dość elastyczne. Ułóż na talerzu, na każdą nałóż sos fasolowy i złóż w trójkąty.

Krok 5

Pozostałą cebulę pokrój na talarki. Każdą tortillę udekoruj kwaśną śmietaną, pokruszonym twarogiem oraz cebulą. Podawaj na gorąco z dodatkiem ostrej salsy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla w sosie fasolowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej