
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
1 opakowanie
500 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę zmiksuj razem z zalewą na gładką masę.
Krok 2
Cebule obierz, przekrój na pół. Jedną połówkę zeszklij w całości na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj mus z fasoli i podsmaż. Dopraw do smaku, cebulę wyrzuć. Mus przełóż do miski.
Krok 4
Na świeżym tłuszczu podsmaż z każdej strony tortille, ale niezbyt mocno, aby były dość elastyczne. Ułóż na talerzu, na każdą nałóż sos fasolowy i złóż w trójkąty.
Krok 5
Pozostałą cebulę pokrój na talarki. Każdą tortillę udekoruj kwaśną śmietaną, pokruszonym twarogiem oraz cebulą. Podawaj na gorąco z dodatkiem ostrej salsy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej