Udka w piwnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka w piwnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 ziarna

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 litra

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz solą i pieprzem i podsmaż na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Cebule pokrój w talarki i zeszklij. Marchewkę i pora pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Duś przez 5 minut.

Krok 3

Do warzyw dodaj mąkę i cukier i wymieszaj. Dolej piwo i przypraw, wymieszaj. Wlej śmietanę.

Krok 4

Udka polej sosem i piecz przez 75 minut w temperaturze 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka  w piwnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej