
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
1 łyżka
200 gramów
3 sztuki
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej olej, włóż imbir i czosnek.
Krok 2
Po 20 sekundach dodaj paprykę i pokrojone grzybki.
Krok 3
Gdy papryka zmięknie, dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej