Wegański gulasz z kaszy gryczanej i batatów
łatwe
134 osoby zapisały

Składniki
150 gramów
2 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 cm
400 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty i papryki piecz do miękkości w temperaturze 190°C przez około 30 minut. Wystudzone warzywa obierz ze skóry. Następnie paprykę pokrój w paseczki, a bataty rozgnieć na miazgę widelcem lub za pomocą tłuczka do ziemniaków.

Krok 2
Obrany kawałek imbiru i czosnek zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Posiekaj chili i kolendrę, a szalotki pokrój w drobną kosteczkę.

Krok 3
W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklij szalotkę, chili i czosnek, a następnie dodaj kaszę. Chwilę wszystko razem smaż, po czym zalej napojem kokosowym wymieszanym z Fixem Knorr.

Krok 4
Dodaj imbir i bataty. Wszystko razem gotuj około 25 minut pod przykryciem, aż kasza zmięknie. W razie potrzeby dodaj trochę wody, aby wyregulować konsystencję potrawy. Kaszotto powinno być kremowe. Gotowe danie podawaj z kawałkami czerwonej papryki, oprószone natką kolendry i z kawałkiem limonki.


Dobra rada:
Do potrawy możesz dodać podsmażone krewetki lub nawet kurczaka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Serowe Kaszotto z kurczakiem i pomidorkami
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegański gulasz z kaszy gryczanej i batatów
Uwielbiasz woń przypraw unoszących się z każdego dania? Kuchnia pełna różnych smaków to recepta na smaczne i pożywne posiłki, a umiejętne łączenie przypraw – gwarancja kulinarnego sukcesu? Jeśli lubisz wyraziste, lekko pikantne połączenia, to mamy coś dla Ciebie. W towarzystwie chili, imbiru, czosnku i limonki... wegański gulasz z kaszy gryczanej i batatów zagwarantuje Ci niezapomniane doznania smakowe!
Dla kogo?
Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają dania typu „coś z niczego”! Z udziałem produktów, które znajdziemy w niemal każdej lodówce, można stworzyć pożywny i smaczny posiłek.
Na jaką okazję?
Przepis na wegański gulasz z kaszy gryczanej i batatów jest świetną propozycją na pożywny obiad, kolację lub przekąskę na ciepło. Organizujesz przyjęcie? Tego typu danie sprawdzi się idealnie – doda sił i rozgrzeje do czerwoności!
Czy wiesz, że?
Gulasz to jedna z bardziej popularnych potraw kuchni węgierskiej. Stała się niezwykle popularna zarówno w Polsce, jak i na całym świecie. Na polskim gruncie zadomowiła się całkiem dobrze i ma grono swoich wiernych miłośników.
Dla urozmaicenia:
Jeśli masz takie życzenie, to do potrawy możesz dodać podsmażone krewetki lub kurczaka. Pamiętaj jednak, że wtedy nie będzie to danie wegańskie/wegetariańskie.