Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 łyżek

2 szklanki

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

90 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewam mąkę, dodaję wszystkie przyprawy, majonez, olej rzepakowy, wodę, ser wege starty. Zagniatam robotem, albo rękoma ale krótko. Ciasto jest bardzo kruche. Przekładam do lodówki do schłodzenia.

Krok 2

Wałkuję na papierze do pieczenia, przykrywając drugim arkuszem od góry. W ten sposób ciasto nie klei się do wałka. Wycinam choinki, gwiazdki za pomocą foremek. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Wstawiam blaszkę z ciastkami na 170 stopni i piekę około 10 minut.

Krok 3

Do pojemnika przekładam pokrojone tofu, dodaję buraczki, majonez. Całość miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem.

Krok 4

Ciasteczka podaję z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej