Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

naleśniki:

50 gramów

170 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

nadzienie:

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

sos czekoladowy:

50 gramów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mikserem mąkę, wodę, mleko, jajka i szczyptę soli. Masło rozpuść w rondelku i przestudź. Wlej do ciasta naleśnikowego i ponownie wymieszaj mikserem.

Krok 2

Na małą rozgrzaną patelnię wlewaj cienką warstwę ciasta. Gdy naleśnik z jednej strony się upiecze, przełóż go na drugą stronę i dopiecz.

Krok 3

Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki. Podduś na patelni razem z cukrem, masłem i rodzynkami.

Krok 4

Śmietankę zagrzej, wrzuć pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż powstanie gładki sos.

Krok 5

Naleśniki zwiń dość ciasno w rulony i ułóż na talerzu. Obłóż uduszonymi gruszkami i polej sosem czekoladowym.Podawaj jeszcze ciepłe z lodami Carte d'Or Malaga.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgierskie naleśniki a la Gundel z lodami Carte d’Or Malaga  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej