Wieprzowina w sezamie i soi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w sezamie i soi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy wymieszać z miodem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować oczyszczoną polędwicę.

Krok 2

Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego, obsypać ziarnem sezamowym, wstawić na 20minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 3

Polewać sosem wytworzonym podczas pieczenia. Mięso przykryć folią, zostawiając otwory i piec jeszcze około 15 minut.

Krok 4

Mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą i pieprzem i obtoczyć w niej cebulę pokrojoną w cienkie talarki.

Krok 5

Smażyć cebulę na rozgrzanym oleju. Gotową polędwicę pokroić na plastry, posypać cebulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w sezamie i soi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej