Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

2 sztuki

6 sztuk

200 gramów

60 gramów

4 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

1.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brokuły umyć i ugotować, ryż ugotować na sypko.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 1

Krok 2

Wieprzowinę pokroić w paski i podsmażyć na oleju rzepakowym wraz z posiekanym czosnkiem.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 2

Krok 3

Następnie dodać ugotowane brokuły, migdały i sos tajski, doprawić do smaku.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 3

Krok 4

Warzywa zetrzyj na tarce, wymieszaj i dodaj posiekany koperek Podawaj z ryżem i sałatką.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej