Wieprzowina z sosem beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z sosem beszamelowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

4 łyżki

3 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej oliwę i włóż mięso. Smaż na średnim ogniu, często mieszając, aż mięso zmieni kolor z różowego na brązowy. Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i wymieszaj.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozpuść masło, dodaj mąkę i smaż ją na małym ogniu aż się zezłoci. Dodaj mleko i Delikat Knorr. Wymieszaj dokładnie. Mieszaj mątewką gotując na małym ogniu przez 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Dodaj mięso i gotuj jeszcze minutę. Podawaj z ziemniakami pure i mizerią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z sosem beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej